Raport Stava o rynkudowozów jedzenia 2017

Pierwszy kompleksowy raport w branży

Pobierz raport Stava o rynku dowozów 2017

Oddajemy w Państwa ręce pierwszy na polskim rynku gastronomicznym kompleksowy raport o rynku dowozów jedzenia. To pierwszy raport, który obejmuje swoim zakresem nie tylko same zamówienia online, ale także telefoniczne, które wciąż stanowią 60% całego rynku. To również pierwszy raport, który obejmuje aspekty logistyczne samych dowozów, takie jak czasy oczekiwania klientów i odległości.

Grzegorz Aksamit
Wiceprezes Stava Sp. z o.o.

Raport Stava to kilkadziesiąt stron danych, analiz i wniosków wspartych komentarzami ekspertów. Z raportu dowiesz się m.in.:

  • Ile procent klientów czeka dłużej niż 60 minut na dostawę
  • Dlaczego pizzerie mają najkrótsze średnie odległości dostaw
  • Jaki koszt jednej dostawy ponosi restauracja
  • W jakich kategoriach jedzenia ruch w ciągu dnia znacząco odbiega od przeciętnego
  • Jaki udział w rynku dowozów wyrwały dla siebie popularne w ostatnich latach burgery
  • Ile zamówień na dowóz spływa do restauracji przez telefon
  • Co ważnego działo się w branży delivery w 2016 - Q1 2017
Wykres wzrostu ilości zamówień tuż po wypłatach
Ilość zamówień jedzenia na dowóz w weekend po wypłacie jest średnio o 12% wyższa niż w weekend poprzedzający wypłatę. #STAVA

Pobierz raport

Podaj swój adres e-mail. Wyślemy na niego link do raportu.

Raport udostępniamy w formacie .pdf (7.5MB), dostosowany do wszystkich urządzeń w trybie landscape (16:9).