Dostawy z McDonald’s ruszają w Chełmie
Od 16 lutego mieszkańcy Chełma mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z McDonald’s. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione posiłki.
Od 16 lutego mieszkańcy Chełma mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z McDonald’s. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione posiłki.
Od 9 lutego mieszkańcy Zakopanego mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z McDonald’s. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione posiłki.
Stava, wiodąca gastro-kurierska sieć franczyzowa, zakończyła emisję akcji w modelu crowdfundingu. Spółka pozyskała od inwestorów ponad 3,4 mln złotych. Środki te pozwolą jeszcze bardziej przyspieszyć rozwój sieci franczyzowej w Polsce i Europie. Spółka prowadziła emisję bez wsparcia platform crowdfundingowych.
Stava, wiodąca franczyza gastro-kurierska, niedługo zamyka emisję akcji. Pozyskane środki pozwolą jeszcze bardziej przyspieszyć rozwój sieci franczyzowej w Polsce i Europie. Do końca emisji zostało tylko 5 dni.
Stava S.A. oraz Pointpack S.A. podpisały list intencyjny w sprawie rozwoju wzajemnej współpracy. Obie spółki chcą wspólnie rozwijać segment lokalnych usług miejskich skoncentrowanych na niezawodnych dostawach.
Od 4 stycznia mieszkańcy Legnicy mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z McDonald’s z dowozem realizowanym przez Stava. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione jedzenie. Do 4 lutego dostawa jest darmowa.
Zarząd Stava S.A. postanowił zmienić datę zakończenia emisji akcji spółki. Inwestorzy mają czas na złożenie zapisów i opłacenie ich do 17 stycznia 2021 roku.
Sieć sklepów Stokrotka rozszerza ofertę zakupów online z dowozem do domu i powierza dostawy kurierom Stava. Usługa jest w tej chwili dostępna w 17 miastach w Polsce. Stava i Stokrotka podpisały umowę, która zakłada, że zasięg terytorialny usługi będzie poszerzany wraz z uruchamianiem kolejnych oddziałów Stava.
Największa franczyzowa sieć gastro-kurierska w Polsce uruchamia nowe oddziały w różnych częściach Polski. W pierwszym kwartale 2021 roku sieć Stava będzie składała się łącznie z 37 oddziałów.
Spółka Stava S.A., prowadząca największą sieć oddziałów gastro-kurierskich w Polsce, opublikowała częściowe wyniki sprzedażowe i finansowe za okres od 1 stycznia 2020 do 30 listopada 2020 roku. Przychody ze sprzedaży samej spółki oraz całej sieci franczyzowej już teraz przekraczają plany na rok 2020.
Na posiedzeniu Rady Nadzorczej Stava S.A., które odbyło się 4 grudnia 2020 roku Witold Kowalski został wybrany przez członków Rady jej przewodniczącym.
Stava i sieć restauracji McDonald’s rozwijają współpracę.McDonald’s Polska oraz Stava podpisały list intencyjny ws. uruchamiania usługi McDelivery w kolejnych miastach.
Stava, wiodąca gastro-kurierska sieć franczyzowa, 25 listopada 2020 roku uruchomiła emisję akcji w modelu crowdfundingu. Planuje pozyskać ok. 4,3 mln złotych od inwestorów. Pozyskane środki pozwolą jeszcze bardziej przyspieszyć rozwój sieci franczyzowej w Polsce i Europie.
Od 23 listopada mieszkańcy Lubina mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z McDonald’s. Przez pierwszy miesiąc każda dostawa jest darmowa. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione posiłki.
Od 19 listopada mieszkańcy Głogowa mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z McDonald’s. Przez pierwszy miesiąc każda dostawa jest darmowa. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione posiłki.
Od 1 września mieszkańcy Siedlec mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z restauracji McDonald’s. Do końca miesiąca każda dostawa jest darmowa. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione jedzenie.
Od 1 września mieszkańcy Siedlec mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z restauracji McDonald’s. Do końca miesiąca każda dostawa jest darmowa. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione jedzenie.
Od 1 września mieszkańcy Siedlec mogą zamawiać do domu czy do pracy posiłki z restauracji McDonald’s. Do końca miesiąca każda dostawa jest darmowa. Wystarczy wejść na stronę mcdonalds.stava.pl i zamówić swoje ulubione jedzenie.
Firma Stava, pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie, rozszerza zasięg terytorialny swojej działalności. W ostatnich tygodniach wystartował oddział w Kaliszu. W miastach, w których Stava działała już wcześniej uruchomiono także dowozy zakupów ze sklepów.
Firma Stava, pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie, rozszerza zasięg terytorialny swojej działalności. W ostatnich tygodniach wystartował oddział w Kaliszu. W miastach, w których Stava działała już wcześniej uruchomiono także dowozy zakupów ze sklepów.
Spółka Stava, zajmująca się dowozami posiłków i zakupów spożywczych, powołała Radę Nadzorczą. W skład rady weszli Piotr Halupczok, na co dzień dyrektor zarządzający ARRIVA Poland, Witold Kowalski, były prezes polskich oddziałów Nike i Telepizzy oraz Wojciech Mróz, doświadczony doradca inwestycyjny i przedsiębiorca. W związku z szybkim rozwojem firmy, rada będzie pełniła nie tylko funkcję nadzorczą,…
Cała branża gastronomiczna w związku z pandemią znalazła się w bardzo trudnej sytuacji. Dowozy i wynosy do 18 maja były jedynym źródłem przychodu dla restauracji. Choć lokale już przyjmują gości stacjonarnie, to wciąż zamówienia z dowozem stanowią dla nich ważny aspekt. Na gastro-kurierach ciąży zatem ogromna odpowiedzialność, zarówno związana z bezpieczeństwem swoim, konsumentów oraz obsługi restauracji jak i za działalność lokali. Co robią kurierzy, żeby realizować bezpieczne dowozy? Jak klienci sami mogą zadbać o swoje bezpieczeństwo?
Kontrola stanu zdrowia kurierów, to jeden z najważniejszych elementów akcji #bezpiecznedowozy. Jej celem jest wsparcie restauracji w dostarczaniu posiłków w bezpieczny sposób. Eksperci bezpieczeństwa żywności stworzyli Kodeks Dobrych Praktyk, który został zaaprobowany przez Główny Inspektorat Sanitarny i jest wdrażany w kolejnych restauracjach oraz firmach kurierskich. Na czym polega kontrola stanu zdrowia dostawców, jak ją poprawnie przeprowadzić i jaki jest jej cel?
W związku z panującą pandemią koronawirusa, eksperci rekomendują, aby dokonywać płatności bezgotówkowych. Taki rodzaj zapłaty jest w pełni bezpieczny, higieniczny i ogranicza ryzyko roznoszenia bakterii i wirusów. Co jeśli z jakiegoś powodu płatność online podczas złożenia zamówienia nie była możliwa? Stava wychodząc naprzeciw klientom restauracji proponuje płatności Stava Pay bazujące na stworzonym przez mBank systemie PayNow.
Koronawirus wiele zmienił w codziennym funkcjonowaniu przedsiębiorstw, szczególnie tych z branży gastronomicznej. Do 18 maja restauracje mogły działać jedynie w oparciu o samodzielny odbiór lub dowóz posiłków. Jednym z podstawowych elementów, na który obecnie dostawcy muszą zwrócić szczególną uwagę jest dezynfekcja, która odpowiednio przeprowadzona zapewnia najwyższy poziom bezpieczeństwa.
Lokale gastronomiczne zmagają się z nowymi wyzwaniami i szukają możliwości takiej organizacji pracy, by móc bezpiecznie realizować zamówienia w czasie walki z pandemią koronawirusa. Aby uspójnić procedury i pozwolić restauratorom na sprawne i bezpieczne realizowanie dostaw posiłków powstał Kodeks Dobrych Praktyk, czyli procedur pozwalających na #bezpiecznedowozy posiłków do zamawiającego. Jednym z jego kluczowych elementów jest bezkontaktowy odbiór posiłku z restauracji. Co to oznacza?
Restauracje musiały znacząco ograniczyć swoją działalność w związku z pandemią koronawirusa. Choć od 18 maja lokale mogą obsługiwać swoich gości stacjonarnie, to wciąż w dużej mierze ich praca skupia się wokół promocji online i sprzedaży posiłków na dowóz. Kluczowe w funkcjonowaniu lokali stało się bezpieczeństwo konsumentów, kurierów i pracowników restauracji. Powstał Kodeks Dobrych Praktyk, zaaprobowany przez Główny Inspektorat Sanitarny, a liderzy branży wspólnie prowadzą akcję #bezpiecznedowozy. Jednym z najważniejszych środków bezpieczeństwa jest dziś bezkontaktowa dostawa jedzenia. Co to jest?
Płatności online to w tej chwili najbezpieczniejsza, z sanitarnego punktu widzenia, metoda opłacania zamówień jedzenia z restauracji. Stava dbając o bezpieczeństwo wszystkich osób zaangażowanych w proces dostaw posiłków oraz mając świadomość trudnej sytuacji sektora gastronomicznego udostępniła dla restauratorów darmową metodę opłacania zamówień – StavaPay. StavaPay jest formą płatności służącą do opłacania online zamówień złożonych poprzez…
Dostawy posiłków to w tej chwili najbezpieczniejszy model funkcjonowania lokali gastronomicznych. Ekspertka bezpieczeństwa żywności i mikrobiolożka z 25-letnim doświadczeniem, Joanna Terelak-Subramanian, tłumaczy dlaczego odpowiedzialne firmy gastro-kurierskie wprowadzają bardzo szczegółowe procedury sanitarne oraz jak konsumenci mogą poprawić swoje własne bezpieczeństwo stosując się do zaleceń sanitarnych. Chcesz dowiedzieć się więcej o procedurach bezpieczeństwa dowozów posiłków? Wejdź na…
Ze względu na panująca w Polsce epidemię, gastronomia do 18 maja mogła funkcjonować jedynie w dostawie lub na wynos. Dziś, choć restauracje mogą obsługiwać swoich gości w lokalu, to wciąż kwestia dostaw pozostaje dla nich niezwykle istotna. Liderzy branży postanowili zatem połączyć siły i razem zadbać o bezpieczeństwo swoich klientów i pracowników. Tak powstała akcja #bezpiecznedowozy oraz strona bezpiecznedowozy.pl.
W obliczu zagrożenia koronawirusem i decyzji władz państwowych, podyktowanych względami bezpieczeństwa, o ograniczeniu działalności lokali gastronomicznych wyłącznie do obsługi klientów na dowóz lub na wynos, cały sektor musi zadbać o wypracowanie najwyższych standardów sanitarnych dotyczących dostaw posiłków. Oto zestaw dobrych praktyk opracowany przez ekspertów Stava. Prezentowany poniżej kodeks dobrych praktyk ma na celu zadbanie o…
Wszyscy uważnie obserwujemy sytuację związaną z rozprzestrzenianiem się koronawirusa. Zdrowie i bezpieczeństwo naszych klientów oraz pracowników są dla nas najważniejsze. Dlatego też podjęliśmy szereg działań, które mają zabezpieczyć osoby, do których wozimy posiłki, obsługę restauracji oraz kurierów. Już na początku tygodnia powołaliśmy w centrali Stava specjalny 5-osobowy zespół roboczy, w skład którego weszła doświadczona Konsultantka…
Rynek dowozów jedzenie z restauracji dynamicznie się rozwija, ponieważ niezwykle cenimy sobie wygodę. Widać to po tym, że najczęściej posiłki w dostawie zamawiamy w dni wolne od pracy, kiedy teoretycznie mamy najwięcej czasu na gotowanie. Co ciekawe, z danych Stava wynika, że definicja “niedzielnego obiadu” zaczyna się zmieniać – w coraz większej liczbie domów nie…
Firmy Stava, pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie, rozszerza zasięg terytorialny swojej działalności. W drugim kwartale tego roku oraz na początku trzeciego kwartału zostały uruchomione oddziały franczyzowe w Kielcach, Lublinie, Bielsku-Białej, Toruniu i Krakowie. Niedługo ruszą oddziały w Poznaniu, Częstochowie, Gdańsku i Olsztynie. Obecnie Stava ma 23 oddziały w całym kraju. Postawiliśmy na model franczyzowy przede…
Firmy Stava, pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie, oraz AmRest, jeden z wiodących operatorów europejskiego rynku gastronomicznego, postanowiły zintegrować swoje systemy informatyczne. Dzięki temu klienci restauracji KFC, Pizza Hut i Burger King, z których dowozy realizuje Stava dostaną swoje zamówienia jeszcze sprawniej. Dla operatorów tych lokali oznacza to szybszy i łatwiejszy proces logistyczny. Stava i AmRest…
Firma Stava, pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie, dołącza do grona firm zrzeszonych w Polskiej Organizacji Franczyzodawców. Wśród aktywnych członków organizacji znajdują się takie marki jak McDonald’s Polska, Eurocash, Carrefour czy Żabka. Stava jest pierwszą w Europie franczyzą w branży dowozów posiłków. Usługi gastro-kurierskie oferowane przez oddziały franczyzowe pomagają restauracjom rozwijać biznes w oparciu o dowozy,…
Już 20% polskich restauracji realizuje dowozy jedzenia. W miastach powyżej 50 tys. mieszkańców ponad 4000 lokali samodzielnie lub za pośrednictwem sieci gastro-kurierów dostarcza swoje dania do klientów w domu lub biurze. W ciągu minionych dwunastu miesięcy liczba restauracji oferujących dowóz wzrosła aż o 56%. Według tegorocznego raportu Stava o rynku dowozów jedzenia, w miastach powyżej…
Jesteśmy pierwszą w Europie franczyzą w branży dowozów posiłków. Oferowane przez nasze oddziały usługi kurierskie pomagają restauracjom rozwijać biznes w oparciu o dowozy, sprowadzając kwestię dostawy posiłku do kilku kliknięć na tablecie. Rozpoczęliśmy działalność w czerwcu 2014 roku jako jeden z pionierów profesjonalnych usług kurierskich dla gastronomii w Polsce. Od początku skoncentrowaliśmy się na rozwoju…